Wat moet je weten over letselschade bij verkeersongevallen?

Helaas komen verkeersongevallen nog met regelmaat voor. Indien jij het slachtoffer bent en er een tegenpartij in het spel is, kun je de kosten die hieruit voortkomen verhalen op deze partij. Wat moet je allemaal weten over letselschade bij verkeersongevallen? In dit artikel lees je hier meer over.

Overzicht van de kosten

Als je het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, kun je hier op verschillende manieren schade aan ondervinden. Natuurlijk zijn er de medische kosten en kosten voor het vervangen of repareren van je voertuig, maar daarnaast kun je ook te maken krijgen met kosten voor huishoudelijke hulp of een verlaging van je no-claim korting. Het is belangrijk om een duidelijk overzicht te maken van al deze kosten en hiervoor ook bewijzen te verzamelen.

Hulp van een letselschadespecialist

Een letselschadespecialist inhuren kan een goed idee zijn, zeker als je veel letselschade ondervindt. De specialist staat je eigenlijk bij in het gehele proces. Samen met jou bekijkt de specialist je overzicht en gaat hij of zij na of dit alle kosten zijn die verhaald kunnen worden. Daarna helpt de specialist je met het verzamelen van bewijzen en vervolgens kan hij of zij de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Wat te doen als de dader onverzekerd is of is doorgereden?

Helaas komt het wel eens voor dat de aansprakelijke partij onverzekerd is. In andere gevallen weet je niet wie de tegenpartij precies is, omdat hij of zij is doorgereden. Je kunt dan geen schadeclaim neerleggen bij de verzekering. In dit soort situaties kun je echter wel de hulp inroepen van het Waarborgfonds Motorverkeer.