Veiligheidstrainingen voor Zwolle en omgeving

Voor elk bedrijf is het noodzakelijk om een aantal werknemers in dienst te hebben die in het bezit zijn van een diploma bedrijfshulpverlening. Zij weten hoe ze moeten handelen in verschillende noodsituaties. Als er brand uitbreekt weten zij of en hoe de brand geblust kan worden. Ook kunnen zij er indien nodig voor zorgen dat het pand op een snelle en doeltreffende manier wordt ontruimd. Daarnaast kunnen zij eerste hulp verlenen aan eventuele slachtoffers. Kortom, dankzij een diploma bedrijfshulpverlening kan men levens redden. Er zijn talloze locaties in Nederland waar je diverse veiligheidstrainingen kunt volgens. Ook in Zwolle en omgeving kun je terecht voor een cursus BHV Zwolle.

naamloos

Een cursus BHV Zwolle

In Stichting Wijkcentrum S.I.O. kun je een BHV Zwolle volgen. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte waarin je alles uitgelegd krijgt. Vervolgens ga je het geleerde in de praktijk oefenen. Dit betekent dat je in het echt een ontruiming uit gaat voeren en reanimatietechnieken gaat uitproberen. Het doel hiervan is om aan de hand van nagebootste praktijksituatie te testen of jij de opgedane kennis ook in de praktijk kunt brengen. De instructeurs van BHV Zwolle zullen je hierin begeleiden en ervoor zorgen dat de oefeningen veilig verlopen.

Bijblijven door middel van een Herhalingstraining

Na het afronden van de cursus en het behalen van je examen krijg je een diploma. Om dit diploma te kunnen behouden zal je om de zoveel tijd een herhalingstraining moeten volgen en opnieuw een examen af moeten leggen. Het doel hiervan is dat je dan regelmatig oefent en de opgedane kennis niet wegzakt. Bovendien kan het zijn dat er nieuwe technieken zijn ontdekt. Dan wil je hier natuurlijk van op de hoogte blijven. Om bij te blijven kun je daarom ook een herhalingstraining volgen bij BHV Zwolle.