De meeste bedrijven maken gebruik van Excel voor het opstellen van hun CRD IV rapporten. Ze kunnen het zo helaas niet aanleveren. De CRD IV rapporten moeten namelijk in XBRL aangeleverd worden.

Nou is het probleem voor veel bedrijven dat ze met Excel werken en overstappen op een XBRL software is vaak te duur. Het personeel moet bovendien ook ingewerkt worden met die nieuwe software wat veel tijd kost. Sommige bedrijven kiezen daarom ervoor om Excel te blijven gebruiken en gaan voor de CRD IV Excel XBRL. Dit is ook een optie waarbij de bedrijven nog steeds Excel kunnen gebruiken voor het opstellen van CRD IV rapporten.

Hierbij worden de CRD IV rapporten eerst gemaakt in Excel. Wanneer het rapport klaar is word het omgezet naar XBRL. Dit gebeurt meet een CRD IV Excel XBRL tool. Met een paar klikken van de muis wordt de Excel bestand een XBRL bestand.

CRD IV Excel XBRL is wel een tijdelijke oplossingen. De software dat met XBRL wordt gemaakt bied namelijk meer opties. Het maakt het opstellen van CRD IV rapporten makkelijker. Er zijn al diverse XBRL software op de markt en een aantal bedrijven zijn nog bezig met het ontwikkelen van nieuwe XBRL software.