B2B portal: Een goede relatie met zakelijke klanten

Weet jij al wat je kunt bereiken met een B2B portal? Deze portal wordt bij steeds meer bedrijven geïmplementeerd, maar je moet dan wel weten wat je er allemaal mee kunt verwachten. Het is immers wel een investering die je doet om uiteindelijk terug te verdienen. Daarbij moet je ook gaan kijken naar de bedrijven die jou kunnen helpen met dit portaal. HybrIT is erin gespecialiseerd om het portaal te implementeren en jou op weg te helpen. Maar welke voordelen komen erbij kijken en wat kun je ermee? Onderstaande informatie legt uit. 

De B2B portaal voor zelfservice 

Een B2B portal kan gezien worden als een beveiligde online omgeving, waar klanten, partners, dealers en leveranciers iedere dag gebruik van kunnen maken. Het portaal is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en geeft de mogelijkheid om de zaken met het bedrijf te kunnen regelen. Daarbij gaat het voornamelijk om het bestellen van producten en diensten, zonder dat hier een tussenpersoon van het bedrijf bij komt kijken. Het portaal is daarbij volledig gepersonaliseerd, zodat klanten het gevoel hebben dat zij ertoe doen en het ook altijd resultaten op kan leveren op dit gebied. 

De klanten aan je binden 

Bij een B2B portal komen verschillende API’s voorbij. Deze zijn eenvoudig te koppelen aan een bestaand systeem van het bedrijf. Jouw bedrijf wordt hier ook afhankelijk van. Een online service wordt belangrijk en de automatisering kan daarom alleen maar voordelen op gaan leveren. Jouw concurrenten stappen hier immers ook naar over en het kan er daarom toe leiden dat klanten naar een andere partij gaan. Je moet daarom altijd deze service aan kunnen bieden, zodat jij de klanten aan je kunt binden en de producten en diensten kunt verkopen. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf winstgevend wordt. 

De voordelen van de portal 

Er zijn vanaf dat moment veel voordelen te behalen aan een B2B portal. Zo heb je altijd een persoonlijke omgeving voor iedere relatie. Deze omgeving is 24 uur per dag beschikbaar, waarbij de relaties ook alles zelf kunnen regelen. Jij hebt als ondernemer tijd over voor andere zaken binnen de dienstverlening. Daarbij zal er altijd een hogere omzet gegenereerd kunnen worden. Je hoeft hiervoor geen nieuwe systemen te gebruiken, maar juist op bestaande systemen geïmplementeerd kunnen worden. Dit zorgt voor een besparing op operationele kosten en maakt jouw bedrijf weer sterker op de markt. 

Ga voor de implementatie 

Je hebt met een B2B portal altijd de mogelijkheid om jouw klanten net iets extra’s te bieden en tegelijkertijd tijd en kosten te besparen. Het kan daarom een geschikte keuze zijn om de implementatie door te laten voeren. Door contact op te nemen met HybrIT kun je eerst jouw vragen beantwoord krijgen, waarna er een afspraak ingepland kan gaan worden om de implementatie te realiseren. Dit zal allemaal snel gebeuren en je hebt binnen een korte tijd alles wat je jouw klanten wilt gaan bieden. Jouw klanten gaan er optimaal gebruik van maken.