Welke schoenen passen het beste bij jou?

Instappers heren: wanneer kan je ze dragen? Het is gemakkelijk om je te laten overweldigen door alle soorten sneakers, laarzen, instappers en brogues. Na het lezen van dit artikel zal het duidelijk zijn wat de beste schoen is voor welke gelegenheid! Natuurlijk is er een aantal factoren die je moet overwegen bij het uitzoeken van de perfecte schoen. Idealiter heeft een man een combinatie van nette schoenen, casual schoenen en sportschoenen. Er moet uiteraard gekeken worden naar wat de gelegenheid is. Ga je naar een chique gala of ga je een biertje drinken met vrienden in een bruine kroeg?

Waar op letten bij het uitkiezen van je schoenen

Zoals hierboven vermeld is het belangrijk om je schoenen af te stemmen op de gelegenheid. Is het iets formeels, of is het meer casual. Is er een dress code, of ben je vrij om je eigen kleding te kiezen? Als je naar een formele gelegenheid gaat zoals een werkborrel of een begrafenis, kan je nooit de fout ingaan met een paar klassieke brogues. Met voorkeur brogues die dezelfde kleur hebben als je riem, om te voorkomen dat het vloekt. Let hierbij goed op de sokken die je uitkiest. Als op een begrafenis fel roze sokken boven je schoenen uitsteken, kan dit raar overkomen.

Wat te dragen in warmer weer

Als het buiten wat warmer wordt en de gelegenheid wat minder formaliteit eist, kan je op zoek naar open schoenen. Instappers heren: wat is er momenteel hip? Suède instappers in klassieke aardetinten zijn dé schoenen van het moment. Zorg ervoor dat je sokken niet zichtbaar zijn boven je schoen, of laat de sokken helemaal achterwege. Vooral in combinatie met hoogwater zorgt dit voor de ultieme relaxte look! Hier is het niet belangrijk om te letten op het feit dat je schoenen matchen met de riem, het is immers een ontspannen look.