Wie hebben er zoal acne

Veel mensen hebben last van onzuiverheden op hun gezicht. Deze onzuiverheden kunnen van alles zijn zoals rode vlekjes, droge plekken, puistjes of zelfs acne. Voor al deze problemen zijn er verschillende producten om het probleem te verhelpen. Er zijn veel verschillende redenen dat een probleem zoals bijvoorbeeld acne ontstaat. Om dit weer te herstellen wordt er vaak huidverzorging acne gebruikt. Een probleem hierbij is dat er eerst achterhaald moet worden wat de reden is dat de acne in eerste instantie is ontstaan. De redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld voeding, hormonen of make-up zijn. Deze problemen kunnen bij iedereen ontstaan.

Hormonen hebben ook effect op acne

Acne met als oorzaak vervuiling kan worden aangepakt door huidverzorging acne en door voeding kan worden aangepakt door het dieet aan te pakken. Dit laatste kan echter ook wat lastig zijn omdat je eerst moet achterhalen welke voedingsmiddelen de acne precies veroorzaken. De acne die wordt veroorzaakt door de hormonen is veel moeilijker aan te passen want hoe verander je zomaar je hormonen? Iets wat veel mensen gebruiken is de anticonceptiepil of speciale hormoon tabletten voor acne. Dit past hopelijk de hormoonniveaus zo aan dat er minder last is van acne. Huidverzorging kan deze acne wel helpen weg te gaan, maar dit zal nieuwe acne niet voorkomen.

Vooral tieners hebben hormonale acne

Mensen die zoal last hebben van een verandering in de hormoonspiegels zijn bijvoorbeeld zwangere vrouwen en tieners. Tieners hebben vaak ook last van acne op bijvoorbeeld hun gezicht, rug en borst. Helaas is er van buitenaf niet veel te doen tegen deze acne aangezien het probleem van binnen ontstaat. Vaak wordt er tegen tieners gezegd dat ze geduld moeten hebben en dat de acne naarmate de jaren voorbijgaan langzaam weg zal gaan. Helaas hebben sommige mensen op latere leeftijd nog steeds last van acne, zelfs lang na de tienerjaren. Deze mensen zijn vaak onder behandeling van een dermatoloog en een dokter om te kijken of ze de hormoonspiegels kunnen aanpassen en tegelijkertijd met huidproducten de acne te verminderen.