Alles wat je moet weten over VW tuning

Denk je alles al te weten over VW tuning? Normaal gesproken denken veel mensen dat hiervoor een groot aantal onderdelen vervangen moeten worden. Echter is dit helemaal niet nodig, doordat er ook met de gegevens gewerkt kan worden. Er zijn een groot aantal professionals die deze werkzaamheden kennen en voor jou uit kunnen voeren. Een van de professionals die jou altijd kwaliteit kan geven is EQ Performance. Maar wat moet je allemaal weten over deze tuning en hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

De VW tuning voor verbeterde prestaties 

VW tuning is een manier van tunen die voornamelijk bij de nieuwe modellen auto’s uitgevoerd wordt. Deze nieuwe modellen zijn namelijk uitgerust met een motor met een unit. Deze unit is weer voorzien van een chip. Dankzij deze chip weet jouw auto hoe de prestaties moeten zijn. De gegevens zijn hier namelijk opgezet vanuit de fabrikant. De fabrikant is echter verplicht om een veiligheidsmarge in te bouwen. Doordat de regelgeving van Europa streng is, is deze marge echter niet nodig. Daarom kunnen hier nog verbeteringen in aangebracht worden, zodat het vermogen van de auto wordt verhoogd. 

Verwachte eindresultaten en de werkzaamheden 

De professional kijkt voor de VW tuning altijd naar jouw auto. De staat van de auto en de leeftijd ervan zullen namelijk een groot verschil gaan geven bij het eindresultaat. Jij krijgt op voorhand altijd te horen wat de geschatte resultaten gaan zijn. Hiermee kun je bepalen of jouw investering het geld waard gaat zijn. Indien dit het geval is, zal de professional beginnen met het verwijderen van de oude gegevens en nieuwe gegevens op de chip plaatsen. Dit moet ervoor zorgen dat het vermogen van de auto flink omhoog kan gaan. 

De prestaties gaan direct verbeteren 

Na de VW tuning zal er geen schade aangebracht zijn aan de auto. Er worden namelijk geen onderdelen vervangen aan de auto. Je kunt dus altijd veilig de weg op. Ook zijn de prestaties aanzienlijk beter dan het moment dat je de auto naar de garage hebt gebracht. Zo zal de injectietijd verlaagd zijn, waardoor de auto sneller optrekt. Ook kan het brandstofverbruik verlagen, waardoor je een flinke besparing op de brandstofkosten gaat krijgen. Op de lange termijn ga je jouw investering terugverdienen en kun je zelfs winsten behalen. Jouw auto gaat altijd goed presteren. 

Begin direct 

Het is altijd een goed idee om de VW tuning uit te laten voeren. Jouw auto wordt immers beter en je kunt ervoor zorgen dat je weer jarenlang plezier gaat hebben van het voertuig. Door goed met de professional te overleggen wat er allemaal mogelijk is, kun je zelf ook een beslissing maken. Een afspraak is binnen een korte tijd gemaakt en ook hoef je niet lang meer te wachten totdat je de auto weer in handen hebt. Jij kunt weer veilig de weg op en jouw auto zal weer aanvoelen als nieuw. Ga daarom aan de slag.