Nissan’s tocht naar elektrisch

De afgelopen jaren heeft Nissan succes gekend met de volledig elektrische Nissan LEAF. Nu komen ze met het vervolg, de Nissan Ariya. De Nissan Ariya is een volledig elektrische crossover. Ook heeft Nissan bekendgemaakt dat de Nissan TOWNSTAR er binnenkort aankomt. De Nissan TOWNSTAR is een kleine, elektrische bedrijfswagen. Meer informatie zal binnenkort volgen. Het Nissan merk bestaat al tientallen jaren en stond zoals alle andere oude merken bekend om zijn benzine- en dieselauto’s. Met de veranderende tijden heeft Nissan nu ervoor gekozen ook in elektrische auto’s te investeren. Net als bij benzine- en dieselauto’s is er bij elektrische auto’s de keuze tussen koop en lease. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor een Nissan Ariya lease.

Het voordeel van elektrisch rijden

Mede door de overheidssubsidie is het elektrisch rijden de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook is het, vooral in Nederland, steeds gemakkelijker geworden om een laadpaal te vinden onderweg. Ook hebben steeds meer bedrijven in laadpalen geïnvesteerd zodat werknemers tijdens werktijd hun elektrische auto kunnen opladen. En ook is het steeds gemakkelijker om thuis een laadpaal te laten plaatsen. Met als bijkomend voordeel dat thuis opladen in combinatie met zonnepanelen op sommige momenten helemaal gratis is. Met deze groeiende vraag naar elektrische auto’s, is er de afgelopen jaren ook een explosie geweest in het aantal verschillende soorten elektrische auto’s. Zo zijn er nu zowel kleine stadsauto’s als grotere crossovers elektrisch beschikbaar.

De nieuwe Nissan Ariya

Waar de Nissan LEAF vooral nog aan te raden was voor woon-werk verkeer, is de Nissan Ariya met een actieradius van maximaal gemiddeld 500 km ook geschikt voor langere afstanden. Zo kan je op één batterij bijvoorbeeld gemakkelijk van Amsterdam naar Hamburg. Kies je voor het vierwielaandrijving systeem, dan houdt de Nissan Ariya zich ook staande in alle weersomstandigheden. Perfect dus als je een wintersporter bent, of als er weer een echte Nederlandse winter komt. De Nissan Ariya is beschikbaar met Nissan Ariya lease, of voor aanschaf.