De cursus Basic Safety Training volgen

Wil je weten wat je moet doen wanneer je op een schip en/of open water aan het werk bent, en er breekt een noodsituatie uit? Volg dan de cursus Basic Safety Training bij G4S. De Basic Safety Training is dé cursus die elke schipper gevolgd zou moeten hebben, zodat hij of zij weet wat deze moet doen als er bijvoorbeeld brand is ontstaan en andere scheepslieden hier zware verwondingen aan hebben opgelopen.

Tijdens de Basic Safety Training leer je op een zelfstandige basis wat je moet doen wanneer er een probleem is ontstaan aan boord van je schip op zee. De cursus duurt vijf dagen en elke dag ben je bezig met een onderwerp op het gebied van de basis elementen van veiligheid op een boot. De cursus is bedoeld voor iedere scheepsvaarder en bij een voldoende beoordeling krijg je een certificaat dat vijf jaar geldig is.

Hoe zit de Basic Safety Training in elkaar?

De Basic Safety Training richt zich op alle basis aspecten waar je op moet letten in het geval van noodsituaties die zich op een schip kunnen afspelen. Het blussen van een brand, Eerste Hulp verlenen, overleven op zee en oefeningen met betrekking tot verslechterde ademhaling komen allemaal aan bod in de cursus. De training wisselt theorie met veel praktijkoefeningen af, zodat de stof ook echt blijft hangen. Dit wordt gedaan in de G4S Training & Safety locatie in Heerenveen, waar je oefent in een oude coaster.

De Basic Safety Training bestaat uit de volgende onderdelen: Elementaire Eerste Hulp, Persoonlijke Overlevingstechnieken, Brandpreventie en –bestrijding en Persoonlijke Veiligheid En Sociale Verantwoordelijkheid. In elk deel leer je een apart onderwerp wat te maken heeft met de veiligheid op je schip, voor zowel het voorkomen van een noodgeval als het genezen en of bestrijden hiervan. Aan het einde van deze training mag je jezelf erkend maritieme veiligheidsexpert noemen en kan je het certificaat in je monsterboekje zetten.