Jonge Poerink

Gevelreclame is een effectieve manier om de aandacht te trekken en je bedrijf op te laten vallen. Het is de eerste indruk die klanten krijgen van je bedrijf, dus het is belangrijk om de juiste geveluitstraling te kiezen. In deze blog bespreken we twee populaire opties voor gevelreclame: doosletters en haakse lichtbakken.

Doosletters zijn 3D-letters die op de gevel van een gebouw worden gemonteerd. Ze kunnen worden verlicht of onverlicht, afhankelijk van je voorkeur en de uitstraling die je wilt bereiken. Verlichte doosletters zorgen ervoor dat je bedrijfsnaam dag en nacht goed zichtbaar is. Dit is vooral handig als je bedrijf ook in de avonduren geopend is. Onverlichte doosletters kunnen daarentegen een subtiele en elegante uitstraling geven aan je gevel.

Alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste geveluitstraling

Een andere optie is de haakse lichtbak. Dit is een rechthoekige lichtbak die aan de gevel wordt bevestigd. De lichtbak kan worden voorzien van een op maat gemaakte print of belettering. Haakse lichtbakken zijn zeer geschikt voor het weergeven van een logo of een specifieke boodschap. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen zowel enkel- als dubbelzijdig worden uitgevoerd.

Het kiezen van de juiste geveluitstraling hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de uitstraling van je bedrijf. Wil je een moderne en strakke uitstraling, of juist een klassieke en elegante uitstraling? Doosletters kunnen een chique uitstraling geven, terwijl haakse lichtbakken wat meer opvallen en dynamiek toevoegen aan je gevel.

Regels en vergunningen

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de omgeving waarin je bedrijf zich bevindt. Moet je opvallen tussen andere bedrijven, of wil je juist subtiel aanwezig zijn? In een drukke winkelstraat kunnen verlichte doosletters ervoor zorgen dat je bedrijfsnaam goed zichtbaar is. In een rustige woonwijk kan een haakse lichtbak juist meer opvallen.

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele regels en vergunningen. Sommige gemeenten hebben specifieke eisen en richtlijnen voor gevelreclame. Het is verstandig om dit van tevoren te checken, zodat je geen problemen krijgt met de plaatsing van je gevelreclame.

Conclusie: Kies de juiste geveluitstraling voor je bedrijf door te kijken naar de gewenste uitstraling, de omgeving en eventuele regels en vergunningen. Doosletters en haakse lichtbakken zijn beide populaire opties die je bedrijf kunnen helpen opvallen en de aandacht trekken.