Nieuws onder de zon: i-Tree

i-Tree is het nieuwste software programma om de waarde van een boom te berekenen. Maar wat houdt dit nu precies is? Hoe bereken je de waarde van een boom en wat is daarvan de meerwaarde? Dat bomen belangrijk zijn voor een gezond milieu weet iedereen wel. Maar op welke wijze wij mensen invloed kunnen houden op de groei en ontwikkeling van deze essentiële natuurproducten is nog maar weinig over bekend. Bij BTL werken experts, echte boomspecialisten, die zoals de naam al doet vermoeden, heel veel kennis hebben over alle soorten kastanjes, berken, beuken enzovoort.

De nieuwste software van BTL

Een medewerker bij BTL houdt zich dagelijks bezig met de groene giganten die ons mensen een goede kwaliteit van lucht bezorgd. Hij of zij bekijkt de leefomstandigheden van de verschillende soorten en welke locaties geschikt zijn om het beste te kunnen te groeien. Diegene zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat mensen van de gemeente weten wanneer er gesnoeid moet worden. En sinds kort presenteren ze de nieuwe innovatie, i-Tree, om gemeente van het beste advies te kunnen voorzien bij hun ontwerpen, beleid en beheer.

Pluk de vruchten van i-Tree

Om bomen goed te kunnen laten groeien, is er op veel plekken sprake van onderhoud en moeten ze soms onderzocht worden. Met behulp van i-Tree kan er in plaats van een mensenbestand nu ook een overzicht worden gecreëerd van alle bomen in de omgeving. Daarbij kan de waarde van een boom bepaald worden, wat handig is bij een eventuele verandering in een dorp op stad. Andere grote meetwaarden van het software programma zijn het kunnen berekenen van hoeveel water er wordt vast gehouden en in welke mate een boom de kwaliteit van lucht beïnvloedt.

Waarom elektrische hekopeners een uitkomst zijn