Waarom elektrische hekopeners een uitkomst zijn

KIT VE

Het hebben van een mooie, grote poort voor de oprit van uw huis of kantoor staat erg chique. Toch is het voortdurend met de hand moeten openen van de desbetreffende poort vermoeiend om te doen, vooral wanneer het slecht weer is en u in een regenbui met moeite het hek open krijgt. Een elektrische hekopener biedt hier een uitkomst voor.

Een elektrische hekopener helpt in het openen van een hek vanaf een afstand, zonder dat u hier zelf moeite voor hoeft te doen. Zo kan dit door middel van een afstandsbediening, maar ook kan er een sensor geplaatst worden, welke na activatie het hek opent.

De verschillende soorten hekopeners

Er zijn verschillende hekopeners die u kunt laten plaatsen. Het soort hekopener is afhankelijk van wat voor poort u heeft. Voor draaipoorten zijn er de volgende poortopeners: de lineaire poortopener, de knik-arm poortopener en de ondergrondse poortopener. Voor schuifpoorten bestaat de schuifpoort opener.

De lineaire poortopener is de meest populaire motor. Dit is een poortopener die werkt met een uitschuivende cilinder welke verbonden is met het hek en de bevestiging van het hek. De knik-arm poortopener zijn perfect voor kolommen met een grote afmeting. Dit soort hekopener kan namelijk met gemak de ligging van de poort overbruggen. Als laatst is er de ondergrondse poortopener. Hier is maar één scharnierpunt, waardoor de opener dus vrijwel niet zichtbaar is.

Welk hek past bij mijn huis?

Soms kan het nog lastig zijn om een mooi hek te kiezen bij uw huis. Uiteindelijk moet het hek wel een beetje bij de stijl van het huis passen. Wanneer u een hek kiest is het belangrijk om over het volgende na te denken:

Welke elementen passen bij het huis? In een bosrijke omgeving zou bijvoorbeeld een houten hek het mooist staan, omdat dit goed in de omgeving past. Daarentegen zou een hek van metaal of een dergelijk materiaal weer meer passen in een stedelijke omgeving.

Daarnaast is het belangrijk om over de hoeveelheid privacy na te denken. Wanneer u meer privacy wilt, is een hoger en dichter hek een goede optie.