Wil je links kopen om je eigen bedrijf te promoten? Dan kun je dat zelf doen maar er zijn ook bedrijven die erin gespecialiseerd zijn en dit voor jou kunnen doen zodat dit het meeste rendement oplevert.

 

Laat je informeren over de mogelijkheden

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kopen en plaatsen van links is SeoMarketingDeals. Zij bieden jou als ondernemer verschillende manieren aan om links te laten plaatsen op de sites van andere bedrijven. Welke manier voor jouw bedrijf het beste geschikt is kunnen ze je aanraden maar je kunt ook zelf al op voorhand informatie inwinnen over de mogelijkheden.

Drukbezochte sites

Je kunt ervoor kiezen een link te laten plaatsen op een algemene website die door veel mensen bezocht wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan Marktplaats. Voordeel hiervan is dat de link door veel mensen gezien wordt en hopelijk ook door hen wordt aangeklikt. Dit geldt ook voor social media.

Sites met wat minder bezoekers

Als je een bepaald product verkoopt en graag wilt dat meer mensen je website en webshop bezoeken is het ook zinvol ervoor te kiezen een link te laten plaatsen op een website die gerelateerde producten verkoopt. Stel, je verkoopt bloempotten dan is het een goed idee een link te laten plaatsen op de site van een kweker. De mensen die deze site bezoeken zijn geïnteresseerd in planten en als ze via een eenvoudige klik doorgelinkt worden naar jouw website zien ze ook de potten die ze erbij kunnen kopen. Niet iedereen zal op die websites kijken maar je trekt in ieder geval wel potentiele klanten.

Hoger in de ranking

Naast het feit dat je meer klanten aantrekt door het plaatsen van een link op een andere website komt je website ook hoger in de ranking te staan bij diverse zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Op die manier zien klanten de verwijzing naar jouw website als een van de eerste staan en is de kans dat zij erop klikken groter.