Hoe eenvoudig is het installeren van een Easee laad robot?

Een Easee laad robot biedt heel veel voordelen. De laders zijn hypermodern, eenvoudig te bedienen met een app en ze laden ook nog eens tot tien keer sneller dan een reguliere wall socket. Wanneer je een elektrische auto rijdt en gebruik kunt maken van een carport of een garage op jouw eigen terrein, is de Easee lader zeker een overweging waard. Maar hoe eenvoudig is het om de laadpaal te installeren? In onze blog vertellen we hier meer over.

Easee laad robot wordt compleet geleverd

De Easee laad robots worden compleet geleverd. Dat houdt in dat de lader, de montagematerialen en handleiding in de doos zitten en dat je vrijwel direct aan de slag kunt gaan met het installeren van de laadpaal. Met het bijgeleverde hulpmiddel kun je de front over van de lader eenvoudig verwijderen. Dit hulpmiddel lijkt op een vreemde tang en kun je in de onderzijde van de lader steken.

Connector verwijderen

De volgende stap is om de connector te verwijderen. Dit kun je doen door de connector naar boven te schuiven en uit de houder te nemen. Wat je overhoudt is de achterplaat die je tegen een oppervlakte kunt schroeven. Let op dat de oppervlakte groter is dan de lader zelf. Dat geeft namelijk de meeste stabiliteit. Met de bijgeleverde bevestigingsmaterialen, zoals de schroeven kun je met behulp van een boormachine de gaten boren en de achterwand tegen de muur schroeven. Zo simpel is het!

Driefasige aansluiting van de Easee laad robot

Voordat je de connector en de front cover terug plaatst, moet je nog wel de bedrading aansluiten. Voor het aansluiten van de Easee laad robot heb je een driefasige aansluiting nodig. Dat houdt in dat de kabel ook vijf aders heeft. Deze sluit je volgens de instructies in de handleiding aan op de connectoren in de achterwand. Let er op dat je eerst de stroom afsluit voordat je hiermee aan de slag gaat! Ben je onbekend met stroomvoorzieningen? Laat dit deel dan over aan een elektricien die er ook verstand van heeft.

Een groot pluspunt is dat je de kabel zowel aan de bovenkant als de zijkant en onderkant van de achterwand kunt bevestigen. Dat is handig, omdat elektriciteitskabels in ieder woning van verschillende richtingen kan komen. Uit het plafond, een muur of de grond. Het is wel belangrijk dat de niet gebruikte openingen worden afgedekt met de bijgeleverde plaatjes. Zodat water niet bij de stroomvoorziening kan komen. 

Installatie voltooien

Nu de achterwand is gemonteerd en de elektriciteitskabel is bevestigd, kun je de connector en de front cover terugplaatsen. De lader is klaar voor gebruik. Download ook de officiële app van Easee om de configuratie te voltooien en om je lader voor het eerst in gebruik te nemen. Door het volgen van de stappen ben je binnen een handomdraai er klaar voor om je auto te gaan laden. Als je het toch te moeilijk lijkt om de installatie en montage te doen, is het verstandig om het over te laten aan een expert van bijvoorbeeld Laadpaal Outlet. De verkooppunten bieden vaak tegen betaling een professionele installatieservice aan en hoef je zelf niet aan de slag te gaan met gaten boren en het afhangen van een lader en het aansluiten van ingewikkelde elektriciteitsdraden.