De 5 eisen aan Enterprise  Mobiele Apps Management

Ongeveer 70 procent van de werknemers utiliseert mobile devices voor het werk. Datgene laat zien hoe noodzakelijk het is om mobile workforce bijzonder goed te beheren.

Wat is hiervoor de beste regeling?  Mobiele devices en het laten managen van applicaties  maken de medewerkers productiever en leveren cash op. Bovendien zorgt een goede oplossing voor Enterprise Mobility Management (EMM) voor optimalisatie van bedrijfsprocessen die mobility raken, waardoor de productiviteit nog verder zal toenemen. Maar tegelijkertijd leidt een ongecontroleerde instroom van apparaten en applicaties tot grote beveiligingsrisico’s.appscan-trial

Waar moet je bij de keuze voor een EMM-pakket op letten? Hieronder staan 5 vereisten om rekening mee te houden:

1. Hoe compleet is de Enterprise Mobility Management solution?

Een EMM product geeft niet alleen mogelijkheden voor mobile device management (MDM) om devices te beschermen en te beheren, evenwel laat ondernemingen ook (bedrijfs)applicaties uitrollen, beheren en beveiligen via mobiel app-management (MAM).

2. Hoe volwassen is de EMM oplossing?

mobile-sec

Hoewel de algehele EMM markt nog als jong en onderontwikkeld beschouwt – dit betekent dat er nog aanzienlijk veel ruimte is voor ontwikkeling – onderscheidt het wel allerlei volwassenheidsniveaus. EMM betreft ondertussen mainstream en onderdeel van breder IT-servicemanagement. Dit betekent dat een volwassen EMM- oplossing binnen een overkoepelende beheerconsole te beheren is.

3. Hoe eenvoudig is het EMM product uit te breiden?

Bedrijven die voor een EMM oplossing kiezen. Ze willen vanzelfsprekend zo min mogelijk tijd kwijt zijn tijdens de start fase. Er zijn grote variaties mogelijk tussen de alle aanbieders. Dit vraagt om een breed georienteerde inzet van verschillende beleidsregels en gereedschappen en hiermee om een goede oplossing.

4. Schaalbaarheid van het pakket?

Nu al zegt Ovum dat maar liefst zeventig procent van de zakelijke professionals persoonlijke telefoons gebruikt voor het werk, echter de verwachting is dat dit nog verder gaat ontwikkelen. Ook het aantal  devices per arbeider groeit. In 2020 heeft de gemiddelde mens zowaar  vier of iets meer met het net gekoppelde apparaten bij zich, zo schreef Strategy Analytics onlangs.

5. Reputatie leverancier

network-virtual

Hoewel een aantal EMM bedrijven inmiddels een bevorderlijke naam heeft opgebouwd, zijn er aanzienlijk veel wat spelers die pas onlangs komen kijken en nog geen of zeer weinig activiteiten kunnen laten zien. Kijk daarom goed naar de goede naam van de onderneming en naar de industrieen waarin men klanten bedienen, voordat ze aan de slag gaan met Enterprise Analytics Mobility Management.