Met boeken slenteren op schoolgangen

De meeste studenten doen tegenwoordig liever dingen in haast en op de gemakkelijkste manier, niet nadenkend over de gevolgen die ze zouden kunnen hebben. Tijdens schooldagen gebruiken leerlingen liever draagzakken dan rugzakken. Daarom komen ze op het punt dat ze een locker eisen, zodat ze hun waardevolle spullen op school kunnen beveiligen. Hierdoor zouden studenten het vertrouwen van anderen winnen of verliezen wanneer ze hun spullen in hun eigen kluisjes achterlaten, niet wetende wat er zou kunnen gebeuren als ze er niet zijn. Aan de andere kant zouden ze ook een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen bij het schoonhouden en veilig houden van hun eigen gadgets en schoolbenodigdheden die hen zijn toevertrouwd.

Voordelen van lockers

Het voordeel van het hebben van bijvoorbeeld smart lockers is dat er geen zware tassen nodig zijn voor scholieren. Ze mogen namelijk geen rugzakken dragen die ongeveer meer dan 15% van hun respectievelijke lichaamsgewicht wegen. Het kan de beweging van onze ruggengraat beïnvloeden en kan musculoskeletale problemen veroorzaken naarmate de boeken die studenten bij zich hebben dikker worden. De leerlingen hebben een locker, wat niet betekent dat ze al hun boeken op school kunnen laten. Het is veel beter om die boeken mee te nemen die je echt nodig hebt, zodat je de volgende schooldag gewoon lichtere dingen hebt om mee te nemen.

Nadelen van lockers

Als je je boeken in smart lockers laat liggen kan je bepaalde informatie niet raadplegen thuis. Ook is het moeilijk om je voor te bereiden voor bepaalde lessen. Daarnaast is het voor sommige scholen ook een hele investering om de lockers aan te schaffen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze investering op lange termijn veel voordelen met zich meebrengt. Studenten zullen lichamelijk fitter zijn, waardoor afwezigheid wordt verminderd en slagingspercentage wordt verhoogd. Al met al is het dus goed om deze investering goed te overwegen!