Hoe je werk leuker en fijner maken

rooster-maken

Misschien sta je elke ochtend op maar is de motivatie om naar werk te gaan soms helaas ver te zoeken. Dit heeft iedereen weleens en is volkomen normaal. Dit kan je bijvoorbeeld herkennen aan het feit dat je langer wil blijven liggen in bed in plaats van op tijd op je werk komen of dat je misschien de laatste tijd gewoon wat minder blij bent op je werk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je werk een stuk leuker en fijner te maken voor jezelf. Bovendien heeft workforce management een positieve invloed op het welzijn van werknemers. Dit zorgt er namelijk voor dat werknemers zich minder onder druk voelen en beter kunnen presteren.

Begin je dag goed

Allereerst is het erg handig en noodzakelijk om, met name nu we alweer richting de herfst en winter gaan, je dag goed te beginnen. Hoe je je dag begint bepaalt namelijk vaak de sfeer en toon voor je hele dag. Je kunt bijvoorbeeld 10 minuten eerder opstaan en heel kort wat yoga oefeningen doen, ook al heb je tegenzin. Dit zorgt er namelijk voor dat je in de goede mindset komt voordat je naar je werk gaat. Wat ook kan helpen is om voordat je naar werk vertrekt wat in je dagboek te schrijven of wat rustige muziek te luisteren en stretchoefeningen te doen.

Niet multitasken

Daarnaast is het bewezen dat multitasken ervoor kan zorgen dat je snel overprikkeld raakt. Met name als je misschien een sensitief persoon bent kan het fijn zijn om je op één ding tegelijk te focussen en niet op alles tegelijk. Als je je op één ding tegelijk focust zul je uiteindelijk merken dat je sneller en efficiënter werkt. Dit geeft jou weer een goede boost en motivatie, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat je vrolijker zult zijn. Daarnaast is het ook nog belangrijk dat een rooster maken op een goede manier gebeurd om het werk zo prettig mogelijk te maken voor werknemers.