ZZP opdrachten ontvangen, hoe ga je te werk?

Voor menig aantal mensen geldt dat ze er op een zeker ogenblik in hun leven voor kiezen om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Dat brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie zorgt dit er namelijk uiteraard voor dat je kan rekenen op een ontzettend grote vrijheid waar je niet over beschikt als werknemer van een bepaald bedrijf. Dat is echter niet alles. Daarnaast bouw je namelijk ook zelf aan je eigen onderneming waardoor je er toch in slaagt om een bepaalde stempel te drukken. De kans is ongelofelijk groot dat dit jou wel aanspreekt. Wil jij ook  graag ZZP opdrachten ontvangen? Dan kan de onderstaande informatie je daarbij helpen!

Waarom gaan zoveel mensen aan de slag als ZZP’er?

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er elk jaar opnieuw heel wat mensen aan de slag gaan als ZZP’er. Voor heel wat mensen is het dan ook een droom om zichzelf als “baas” te hebben. Als ondernemer kan je in de praktijk toch wel rekenen op heel wat meer mogelijkheden en vrijheden in vergelijking met mensen die in dienstverband aan de slag gaan. Spreekt jou dat ook wel aan? Ben jij ook één van de vele mensen die het wel boeiend vindt om zelf te kunnen bouwen aan een zakelijk netwerk? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker interessant kan zijn om aan de slag te gaan met ZZP opdrachten die er aan jou kunnen worden aangeboden.

Hoe kan je als ZZP’er opdrachten ontvangen?

Het ontvangen van ZZP opdrachten is tegenwoordig eigenlijk niet meer zo’n groot probleem. Vroeger was het zo dat vooral startende ondernemers hier best wat moeilijkheden mee ondervonden. Tegenwoordig is dat gelukkig niet langer het geval. In eerste instantie kunnen er dan ook heel wat opdrachten verkregen worden gewoon eenvoudig via de website waar de ondernemer in kwestie over beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je, je als ZZP’er kan aanmelden bij verschillende websites die potentiële opdrachtgevers en ZZP’ers met elkaar verbinden. Ook een account aanmaken op de social media website LinkedIn kan interessant zijn. 

Er zijn binnen de zakelijke markt tal van verschillende partijen terug te vinden die zich hebben gespecialiseerd in het ontvangen en verstrekken van ZZP opdrachten. Indien je een beroep doet op één van deze partijen zal je al snel tot de conclusie komen dat zij perfect in staat zijn om jou de best mogelijke opdrachten toe te kennen. In het bijzonder voor startende ZZP’ers die nog niet over een bepaald netwerk beschikken kan dit zeer interessant zijn.

Hoe bepaal je jouw tarief als ZZP’er? 

Het spreekt voor zich dat je voor het uitvoeren van ZZP opdrachten in de praktijk steevast een bepaald bedrag in rekening zal brengen. Voor heel wat ZZP’ers geldt dat het voor hen in eerste instantie niet helemaal duidelijk is hoe ze dit bedrag nu precies dienen te bepalen. In principe dient er hierbij rekening te worden gehouden met twee verschillende factoren. In eerste instantie is er sprake van de marktwaarde van de diensten die je verleent, maar daarnaast zal ook jouw eigen ervaring een niet onaanzienlijke invloed uitoefenen. Des te meer ervaring je hebt, des te hoger uiteraard ook jouw verloning zal komen te liggen. Dat spreekt voor zich. Ben je trouwens meer op zoek naar een tijdelijke opdracht? Overweeg dan eens het aannemen van interim opdrachten!