Perfect voor korte lasverbinding

Laselektroden

Lassen met laselektroden wordt over het algemeen gedaan als je korte afstanden moet lassen, omdat een elektrode afsmelt zorgt dit voor vertraging bij langere afstanden lassen. Ook het weghalen van de slak kost veel tijd, daarom is deze manier van lassen niet heel geschikt voor industriële doeleinden. Het voordeel is wel weer dat je in alle denkbare posities kunt werken, op moeilijk bereikbare plaatsen kun je dan toch eenvoudig een lasverbinding maken. Zowel binnen als buiten ook uitstekend te gebruiken voor mobiel gebruik. 

Laselektroden

Rutiel bekleding

Laselektroden met een rutiel bekleding zijn perfect om te lassen in verschillende posities, ook het ontstaan van spetters is minimaal. Wel moet je gebruik maken van ongelegeerd staal. Een basische elektrode is om een sterke lasverbinding te maken, de las heeft namelijk een lage mate van broosheid. De lasbaarheid is wel minder dan van een rutiel elektrode, de verbindingen zijn grover en de slak is moeilijker te verwijderen. Voor het lassen van gelegeerde materialen zij basische elektroden de beste elektroden, nadeel is wel dat er veel rook ontstaat en spatten tijdens het lassen. Ideaal is niet maar je kunt er snel mee lassen.

Combineer materialen de elektroden

Vaak komt het neer bij het lassen dat je moet combineren met de materialen en de laselektroden, in principe kun je behalve aluminium ieder materiaal lassen met een laselektrode. Het is wel erg belangrijk dat je kijkt welk materiaal je met de elektrode kunt lassen, hierbij moet je ook rekening houden met de dikte van de materialen. Het lassen van dun plaatmateriaal is af te raden, dit omdat het materiaal zou kunnen verbranden.