wat is digital signage

Digital signage: we zien het steeds vaker voorbijkomen. Misschien wil jij hier als bedrijf ook wel iets mee gaan doen. Maar wat is digital signage nu eigenlijk precies en hoe kun je hiermee starten? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Dit is digital signage

wat is digital signage

Digital signage is het laten zien van content aan een gewenste doelgroep. Zo breng je deze content onder de aandacht. Het kan bijvoorbeeld gaan om het delen van intern nieuws met medewerkers, reclame met potentiële klanten live-feeds van social media berichten. Je kunt digital signage in elke branche en voor elk doeleinde toepassen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zo begin je met digital signage

Je kunt natuurlijk heel eenvoudig een digital signage player en digital signage software aanschaffen. Het is echter aan te raden om hier eerst eens goed over na te denken. Waar wil je de digital signage gaan inzetten? Welk doel wil je hiermee bereiken en welke doelgroep wil je benaderen? Welke eisen stel je aan de software en de player? Aan de hand hiervan kun je de juiste keuzes maken.

wat is digital signage

Verder heb je natuurlijk ook digital signage content nodig. Dit kun je laten ontwikkelen, maar je kunt dit eventueel ook gemakkelijk zelf doen. Houd er dan wel rekening mee dat de ratio en de resolutie goed zijn en de tekst goed leesbaar is. Je kunt het beste werken met contrasterende kleuren en het is aan te raden om overlays op je achtergronden te plaatsen.