Zoek op wie je gebeld heeft

Iedereen maakt het wel eens mee dat je bent gebeld terwijl je niet thuis was of niet in de gelegenheid was om op te nemen. Met de huidige technieken is het mogelijk om te zien van wie dat telefoontje eigenlijk afkomstig was. Je telefoon geeft namelijk via de nummerherkenning weer vanuit welk telefoonnummer men heeft geprobeerd je te bereiken. In veel gevallen zal het een beller zijn die je kent maar het gebeurt ook vaak genoeg dat het telefoonnummer je helemaal niets zegt. Je eerste reactie is misschien wel om meteen terug te bellen. Wellicht was het wel iemand die je belangrijk nieuws wilde vertellen of misschien ben je wel gewoon nieuwsgierig waarom er is gebeld. Dat wil je dan natuurlijk zo snel mogelijk weten. Je kan ook even de tijd nemen voordat je terug belt en kan je eerst het telefoonnummer zoeken op internet. Vaak kom je er al snel achter wie of welke instantie je gebeld heeft. Dan ben je alvast een beetje voorbereid wie je aan de telefoon krijgt wanneer je besluit om terug te bellen.

Neem niet zomaar op bij een onbekend nummer

Wat er kan gebeuren als je gebeld wordt door een onbekend nummer is dat je iemand aan de telefoon krijgt die je eigenlijk niet had willen spreken. Er wordt bijvoorbeeld nogal eens gebeld door een medewerker van een call center die je iets wil proberen te verkopen. Misschien besteedt je je tijd daar liever niet aan en had je achteraf gezien spijt dat je hebt opgenomen. Wat er ook regelmatig gebeurd is dat je min of meer wordt gestalkt door bepaalde telefoonnummers. Deze mensen of bedrijven blijven je herhaaldelijk bellen, soms ook nog eens op rare tijden, en wanneer je opneemt wordt er of niets gezegd of krijg je een vaag verhaal te horen. Het kan zijn dat het dan om oplichters gaat dus wees daar alert op.

Is een onbekend nummer onbetrouwbaar?

Natuurlijk zijn niet alle telefoonnummers die je bellen onbetrouwbaar. Vertrouw je het niet helemaal en wil je meer informatie over een onbekend telefoonnummer, dan zoek het eens op. Op internet zijn allerlei websites te vinden waar je omgekeerd een telefoonnummer kan zoeken. Een voorbeeld hiervan is www.wiegebeld.nl. Op een dergelijke website kan je een nummer intypen in de zoekbalk en dan wordt er voor je gekeken of er informatie over te vinden is. In sommige gevallen zie je meteen de naam van een persoon, instantie of bedrijf die het betreffende nummer gebruikt.

Wiegebeld.nl is net een beetje anders

Op de website www.wiegebeld.nl krijg je niet meteen een naam te zien van wie het telefoonnummer is. Er wordt wel meteen voor je bepaald of het een vast nummer is en uit welk land of regio het afkomstig is. De gebruikers van deze website kunnen reacties plaatsen op telefoonnummers. De gebruikers geven aan of ze met het telefoonnummer een positieve of negatieve ervaring hebben gehad. Eveneens kunnen ze wat meer informatie geven over het nummer. Om wat voor soort bedrijf gaat het bijvoorbeeld? En belt dit bedrijf je alleen als het nodig is of wordt je onnodig lastig gevallen? Krijg je iemand aan de lijn of blijft het stil aan de andere kant van de lijn? Door reacties te plaatsen op deze website kunnen de gebruikers elkaar op de hoogte houden of een bepaald telefoonnummer nou wel of niet te vertrouwen is.

wiegebeld

Klik door

Denk jij je ook regelmatig af: Wie heeft mij gebeld? Op de website wiegebeld.nl kan je een aantal tips vinden over hoe je meer informatie over een telefoonnummer zoeken kan. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om Facebook te gebruiken voor het opzoeken van een telefoonnummer? Bij het aanmaken van een profiel wordt gevraagd naar je telefoonnummer. En ook is er door de gebruiker voor gekozen dat het nummer met niemand gedeeld mag worden, wanneer je in de zoekbalk het nummer intypt krijg je keurig te zien bij welke persoon het hoort. Mits het nummer in het profiel is ingevuld natuurlijk. Op wiegebeld.nl kan je door klikken op de link van facebook en kom je meteen bij eventuele resultaten. Op deze website worden eveneens links gegeven naar resultaten die Google vindt op je zoekterm, oftewel het telefoonnummer. Bij een vast telefoonnummer uit Nederland is de kans groot dat je wordt doorgestuurd naar de online telefoongids. Met mobiele nummer is dat minder vaak het geval omdat deze, in tegenstelling tot vaste nummers, niet automatisch worden opgeslagen in het digitale telefoonboek. Mocht het bewuste telefoonnummer ergens op internet vermeld staan, dan zie je het vanzelf terug in de resultaten van Google.