Drie manieren om te beleggen met weinig kennis

Bestebank.org

Je wil geld beleggen, maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe? Je bent niet de enige. De wereld van beleggen is een gecompliceerd terrein. Met de komst van bitcoin en andere crypto financiën is het er niet simpeler op geworden. Toch zijn er alsnog manieren om te beleggen, met of zonder hulp. Lees bij Bestebank.org hoe je geld kunt beleggen zonder veel kennis van het gebied.

Zoek een bank die voor jou belegt

Bestebank.org

Er zijn banken die speciale beleggingsrekeningen aanbieden. Op deze rekening zet je geld en de bank gaat voor jou beleggen. Je kunt dan vaak kiezen hoe offensief of defensief deze beleggingen moeten zijn. Dat houdt in dat je bepaalt hoe risicovol de bank met jouw geld om mag gaan. Dit is ideaal voor mensen met weinig ervaring in de beleggingswereld en die het nog een beetje eng vinden om het alleen te doen. Je kunt steeds meer zelf doen tot je de zelfverzekerdheid hebt om het over te nemen. 

Beleg in waardevaste goederen

Je kunt er ook voor kiezen om je geld te investeren in goederen of producten die altijd een bepaalde waarde behouden. Denk hierbij aan vastgoed maar ook aan kunst, goud of diamanten. Hoewel de koers en waarde kan schommelen, zal het altijd een bepaalde waarde behouden ten opzichte van geld. 

Bestebank.org

Geld beleggen in effecten

Als we het hebben over effecten, gaan we al een stap verder dan waar de beginner zijn weg weet te vinden. Je kunt echter prima beleggen in effecten met een goede beleggingsadviseur!