Wat is Shiba inu en wat kun je ermee?

Misschien heb je al eens van Shiba inu gehoord. We hebben het in dit geval niet over het hondenras, maar over de cryptovaluta.

De shiba inu is eigenlijk als meme, dus grapje, ontstaan en wordt hierdoor ook wel de Dogekiller genoemd. Het is namelijk een meme op de Dogecoin. Deze coin werd echter best populair, wat tegelijkertijd ook zorgde voor een run op de echte Shiba inu, dus de Japanse jachthond. Zelfs Elon Musk wilde graag 1 van deze honden aanschaffen.

De Shiba inu coin, of de SHIB, bestaat sinds het jaar 2013 en dient als community gedreven project. Dit kun je misschien nog kennen van bijvoorbeeld SAFEMOON. Maar wat is de SHIB coin nu precies en wat kun je ermee?

Wat is Shiba inu en de SHIB coin?

Goed, vanaf het begin; Wat is de Shiba inu coin nu precies? Deze wordt ook wel de SHIB genoemd en is dus in het leven geroepen als meme, of concurrent op de welbekende Dogecoin. Het idee is volgens de makers, geheel spontaan tot leven gekomen.

Het gaat hier om een gedecentraliseerd project en experiment die de focus legt op community vorming.

De naam Shiba inu kennen de meeste mensen als een hondenras en de naam voor de cryptocoin komt dan ook hier vandaan. Inmiddels is deze Japanse hond een echt crypto-symbool geworden.

De SHIB draagt ook wel de bijnaam Dogekiller en is bedoeld om, binnen een community, te kunnen stemmen op bepaalde projecten.

Wat wel leuk en interessant is aan de SHIB, is dat de makers ervan, zelf geen speciale coins hebben gekregen. Zij doen er juist alles aan om de SHIB zo eerlijk mogelijk te kunnen verdelen binnen de markt.

Net als met bijvoorbeeld de beroemde Bitcoin, kan het zomaar eens het geval zijn dat de SHIB enorm populair wordt en veel in waarde gaat stijgen. Natuurlijk is ook het investeren in Shiba inu niet zonder risico, maar dit geldt voor alle crypto. De toekomst ziet er momenteel voor Shiba inu in ieder geval nog positief uit.

Hoeveel munten zijn er van Shiba inu in omloop?

Op de website van Shiba inu kunnen we lezen dat zij verklaren een totale voorraad van 1 biljard SHIB te hebben. De helft van dit aantal is op Uniswap vastgezet. (Dit is een gedecentraliseerd financieel platform of DeFi). De overgebleven helft zijn naar Vitalik Buterin gegaan tijdens de lancering. Momenteel circuleren er 549, 146, 987, 315, 505 Shiba inu Coins (SHIB).

Shiba inu moet 3 munten gaan kennen, namelijk de SHIB, de LEASH en de BONE. De eerste twee genoemde munten zijn op het moment van schrijven reeds beschikbaar. De BONE token zal op een later moment verschijnen. Het is de bedoeling dat men uiteindelijk de SHIB kan gebruiken om BONES te kunnen farmen en om ze te staken.

Gebruikers kunnen door middel van het graven- en begraven van SHIB, opbrengsten genereren die op hun beurt verdeeld worden over de zogeheten ‘Puppy pools’. Hier zijn gebruikers aan het graven naar, en begraven van SHIB.